emacs-orgmode@gnu.org archives
 help / color / mirror / code / Atom feed
From: "Loris Bennett" <loris.bennett@fu-berlin.de>
To: emacs-orgmode@gnu.org
Subject: Re: Generated graphic not included in exported TeX/PDF
Date: Thu, 07 Jan 2021 11:03:39 +0100	[thread overview]
Message-ID: <87ble1rrlw.fsf@hornfels.zedat.fu-berlin.de> (raw)
In-Reply-To: <87ft3drtzz.fsf@hornfels.zedat.fu-berlin.de>

"Loris Bennett" <loris.bennett@fu-berlin.de> writes:

> "Loris Bennett" <loris.bennett@fu-berlin.de> writes:
>
>> "Loris Bennett" <loris.bennett@fu-berlin.de> writes:
>>
>>> Hi,
>>>
>>> I have just re-exported an org beamer presentation, which I created two
>>> years ago with a version of Org which was fairly up-to-date then.
>>> Everything still works fine, except for the fact that the images
>>> generated by the org file are not included in the exported PDF and
>>> indeed are missing from the generated TeX file.
>>>
>>> In the org file I have
>>>
>>>   #+NAME: backfill-tikz
>>>   #+HEADER: :fit yes :file ./generated/backfill_tikz.png :imagemagick yes :iminoptions -density 600
>>>
>>>   #+HEADER: :headers '("\\usepackage{pgfplots}\\usepackage{sansmath}")
>>>   #+HEADER: :results raw
>>>
>>>   #+BEGIN_SRC latex :cache yes
>>>     \usepgfplotslibrary{colorbrewer}
>>>     \begin{tikzpicture}
>>>     ... 
>>>     \end{tikzpicture}
>>>   #+END_SRC
>>>
>>>   #+RESULTS[e2d28096fe9dceffb0b63ad4a441160ff2a0d1a7]: backfill-tikz
>>>   [[file:./generated/backfill_tikz.png]]
>>>
>>> As I say, the image itself is created, but not included when exported, although it is
>>> displayed if I do org-toggle-inline-images in the org buffer.
>>>
>>> My current Org version is
>>>
>>>   Org mode version 9.4 (9.4-9-gab0052-elpaplus @ /home/loris/.emacs.d/elpa/org-plus-contrib-20200928/)
>>>
>>> Any ideas what might be happening?
>>
>> I have just noticed that this only affects images generated with tikz.
>> One image created with ditaa is included correctly.  All images are PNGs. 
>
> Just updated to 
>
>   Org mode version 9.4.4 (9.4.4-4-g99eafe-elpa @ /home/loris/.emacs.d/elpa/org-20210104/)
>
> but the problem remains.

As I was having problems with the caching of the images, I replaced

  #+BEGIN_SRC latex :cache yes

with

  #+BEGIN_SRC latex :cache yes :eval never-export

and now the images are not only not regenerated but are now also
exported properly.

Is this a bug?

Cheers,

Loris

-- 
This signature is currently under construction.



  reply	other threads:[~2021-01-07 10:04 UTC|newest]

Thread overview: 17+ messages / expand[flat|nested]  mbox.gz  Atom feed  top
2021-01-07  8:20 Loris Bennett
2021-01-07  8:29 ` Loris Bennett
2021-01-07  9:12   ` Loris Bennett
2021-01-07 10:03     ` Loris Bennett [this message]
2021-01-07 10:09 ` Eric S Fraga
2021-01-09 14:51 ` Eric S Fraga
2021-01-10 14:06   ` Eric S Fraga
2021-01-11  6:56     ` Loris Bennett
2021-01-11  9:47       ` Eric S Fraga
2021-01-11 11:49         ` Loris Bennett
2021-01-11 12:41           ` Eric S Fraga
2021-01-11 13:08             ` Loris Bennett
2021-01-11 13:31               ` Eric S Fraga
2021-01-11 14:03                 ` Loris Bennett
2021-01-11 14:41                   ` Eric S Fraga
2021-01-11 15:36                     ` Loris Bennett
2021-01-11 15:54                       ` Eric S Fraga

Reply instructions:

You may reply publicly to this message via plain-text email
using any one of the following methods:

* Save the following mbox file, import it into your mail client,
  and reply-to-all from there: mbox

  Avoid top-posting and favor interleaved quoting:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Posting_style#Interleaved_style

  List information: https://www.orgmode.org/

* Reply using the --to, --cc, and --in-reply-to
  switches of git-send-email(1):

  git send-email \
    --in-reply-to=87ble1rrlw.fsf@hornfels.zedat.fu-berlin.de \
    --to=loris.bennett@fu-berlin.de \
    --cc=emacs-orgmode@gnu.org \
    --subject='Re: Generated graphic not included in exported TeX/PDF' \
    /path/to/YOUR_REPLY

  https://kernel.org/pub/software/scm/git/docs/git-send-email.html

* If your mail client supports setting the In-Reply-To header
  via mailto: links, try the mailto: link

Code repositories for project(s) associated with this inbox:

	https://git.savannah.gnu.org/cgit/emacs/org-mode.git

This is a public inbox, see mirroring instructions
for how to clone and mirror all data and code used for this inbox;
as well as URLs for read-only IMAP folder(s) and NNTP newsgroup(s).