emacs-orgmode@gnu.org archives
 help / color / mirror / code / Atom feed
* problems with org-edit-special and python
@ 2011-07-18 21:13 Dirk Scharff
  2011-07-21  9:58 ` Bastien
  0 siblings, 1 reply; 4+ messages in thread
From: Dirk Scharff @ 2011-07-18 21:13 UTC (permalink / raw)
  To: emacs-orgmode

Hi all!

I'm fairly new to emacs (and org-mode :)), so I'm sorry in advance for eventually missing something completely obvious. While I kind of expect my problem to be something with my emacs setup it does only happen with org-mode so I'm posting it here.

My test file (for learning purposes) contains the following (empty) code-block: 
#+source : the_beginning
#+begin_src python
  
#+end_src

When I try to run org-edit-special (C-c ') in the python source block an empty buffer is opened as expected. My mini-buffer states the following:
"Language mode 'python-mode' fails with: "Invalid file-name". 
Trying to call python-mode manually in the new buffer doesn't work. (It works fine in other buffers). I can't leave the new buffer by using C-c' again. 

I tried the same with a latex code block and it worked without problems. 

I'm quite satisfied with my emacs python setup, which seems to run perfectly fine on its own. 

I have to admit I don't even know where to start for resolving this. Can someone point me in the right direction? 

best regards,
Dirk

^ permalink raw reply	[flat|nested] 4+ messages in thread

* Re: problems with org-edit-special and python
  2011-07-18 21:13 problems with org-edit-special and python Dirk Scharff
@ 2011-07-21  9:58 ` Bastien
  2011-07-21 10:58   ` Dirk Scharff
  0 siblings, 1 reply; 4+ messages in thread
From: Bastien @ 2011-07-21  9:58 UTC (permalink / raw)
  To: Dirk Scharff; +Cc: emacs-orgmode

Hi Dirk,

Dirk Scharff <dirk.scharff@googlemail.com> writes:

> When I try to run org-edit-special (C-c ') in the python source block an
> empty buffer is opened as expected. My mini-buffer states the following:
> "Language mode 'python-mode' fails with: "Invalid file-name". 

I cannot reproduce this with Emacs 24.0.50.1 and Org 7.6.  

I guess this is a problem with your version of Emacs -- can
you tell us what version do you use?

Thanks,

-- 
 Bastien

^ permalink raw reply	[flat|nested] 4+ messages in thread

* Re: problems with org-edit-special and python
  2011-07-21  9:58 ` Bastien
@ 2011-07-21 10:58   ` Dirk Scharff
  2011-07-26 11:30     ` Bastien
  0 siblings, 1 reply; 4+ messages in thread
From: Dirk Scharff @ 2011-07-21 10:58 UTC (permalink / raw)
  To: Bastien; +Cc: emacs-orgmode

[-- Attachment #1: Type: text/plain, Size: 1278 bytes --]

Hi Bastien,

On Thu, Jul 21, 2011 at 11:58 AM, Bastien <bzg@altern.org> wrote:

> Hi Dirk,
>
> Dirk Scharff <dirk.scharff@googlemail.com> writes:
>
> > When I try to run org-edit-special (C-c ') in the python source block an
> > empty buffer is opened as expected. My mini-buffer states the following:
> > "Language mode 'python-mode' fails with: "Invalid file-name".
>
> I cannot reproduce this with Emacs 24.0.50.1 and Org 7.6.
>
> I guess this is a problem with your version of Emacs -- can
> you tell us what version do you use?
>

I use Emacs 24.0.50 and Orgmode 7.6 (from git repository as of yesterday)
and the python setup package from
http://gabrielelanaro.github.com/emacs-for-python/ . I used this to quickly
enable me to continue working on my thesis (involving some python coding),
while migrating to emacs.
I played around with this issue again today and found out, that it doesn't
happen if i comment out the initialization of the python setup i mentioned
in my .emacs . So I guess its some incompatibility introduced in this
package. I think I'll abandon the package and create my own setup when I
find the time to do it.

I guess this issue doesn't have anything to do with org-mode after all, I'm
sorry for any inconvenience I may have caused.

regards,
Dirk.

[-- Attachment #2: Type: text/html, Size: 1837 bytes --]

^ permalink raw reply	[flat|nested] 4+ messages in thread

* Re: problems with org-edit-special and python
  2011-07-21 10:58   ` Dirk Scharff
@ 2011-07-26 11:30     ` Bastien
  0 siblings, 0 replies; 4+ messages in thread
From: Bastien @ 2011-07-26 11:30 UTC (permalink / raw)
  To: Dirk Scharff; +Cc: emacs-orgmode

Hi Dirk,

Dirk Scharff <dirk.scharff@googlemail.com> writes:

> I played around with this issue again today and found out, that it
> doesn't happen if i comment out the initialization of the python
> setup i mentioned in my .emacs . So I guess its some incompatibility
> introduced in this package. I think I'll abandon the package and
> create my own setup when I find the time to do it. 
>
> I guess this issue doesn't have anything to do with org-mode after
> all, I'm sorry for any inconvenience I may have caused.

No problem -- thanks for letting us know!

-- 
 Bastien

^ permalink raw reply	[flat|nested] 4+ messages in thread

end of thread, other threads:[~2011-07-26 11:30 UTC | newest]

Thread overview: 4+ messages (download: mbox.gz / follow: Atom feed)
-- links below jump to the message on this page --
2011-07-18 21:13 problems with org-edit-special and python Dirk Scharff
2011-07-21  9:58 ` Bastien
2011-07-21 10:58   ` Dirk Scharff
2011-07-26 11:30     ` Bastien

Code repositories for project(s) associated with this inbox:

	https://git.savannah.gnu.org/cgit/emacs/org-mode.git

This is a public inbox, see mirroring instructions
for how to clone and mirror all data and code used for this inbox;
as well as URLs for read-only IMAP folder(s) and NNTP newsgroup(s).