emacs-orgmode@gnu.org archives
 help / color / mirror / code / Atom feed
From: "Colin Baxter 😺" <m43cap@yandex.com>
To: Michael Eliachevitch <m.eliachevitch@posteo.de>
Cc: , emacs-orgmode@gnu.org
Subject: Re: [BUG] Plain capture template clocks into following headline instead of given olp [9.5.1 (release_9.5.1-15-gdb4805 @ /usr/share/emacs/29.0.50/lisp/org/)]
Date: Wed, 08 Dec 2021 07:28:54 +0000	[thread overview]
Message-ID: <87ee6na72h.fsf@yandex.com> (raw)
In-Reply-To: <87czm8tf4u.fsf@posteo.de> (Michael Eliachevitch's message of "Tue, 07 Dec 2021 18:54:01 +0000")

[-- Attachment #1: Type: text/plain, Size: 1589 bytes --]

Hello Michael,

>>>>> Michael Eliachevitch <m.eliachevitch@posteo.de> writes:

    > Hello Colin,
    >> This is amazing. I have run into exactly the same problem. I was
    >> wondering whether to report it!
    >> 
    >> Oh, and I can reproduce the bug with your ECM.

    > Glad that I'm not alone. When you say you ran into this, is this
    > something that appeared to you in a recent org-version for
    > existing capture templates which worked in older versions? Or is
    > this a behavior that has been always there for capture-templates
    > with :clock-in?

A couple of night ago, I thought I'd try experimenting with my
org-capture setup. I normally have a menu with single letter choices and
no hierarchy. I wrote a couple of lines, very similar to yours, but
couldn't get it to work. I thought it simply indicative of my ignorance
of lisp (which is profound!) and abandoned the experiment. I use org-mode
version 9.5.1 and I got the same results with emacs-28.0.90, 29.0.50 and
(I think) 27.2.

    > When I have time I might try if I can hack something to fix this,
    > but not sure if I have time as I'm quite busy with my PhD
    > currently. Btw, I'm not sure what the procedure following the bug
    > report will be, as I'm quite new here on the mailing list and am
    > still more used to working with github-issues etc, but I guess
    > patience is key in an open source project.

If you get no response on this org-mode list, perhaps re-submit it as a
normal emacs bug (M-x report-emacs-bug <RET>).

Best wishes,

Colin.

[-- Attachment #2: signature.asc --]
[-- Type: application/pgp-signature, Size: 511 bytes --]

  reply	other threads:[~2021-12-08  7:31 UTC|newest]

Thread overview: 8+ messages / expand[flat|nested]  mbox.gz  Atom feed  top
2021-12-07 11:12 Michael Eliachevitch
2021-12-07 12:43 ` Colin Baxter 😺
2021-12-07 18:54   ` Michael Eliachevitch
2021-12-08  7:28     ` Colin Baxter 😺 [this message]
2021-12-08  7:48       ` Ihor Radchenko
2021-12-08  8:17         ` Colin Baxter 😺
2021-12-19 13:08 ` Ihor Radchenko
2022-05-15  6:18   ` Ihor Radchenko

Reply instructions:

You may reply publicly to this message via plain-text email
using any one of the following methods:

* Save the following mbox file, import it into your mail client,
  and reply-to-all from there: mbox

  Avoid top-posting and favor interleaved quoting:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Posting_style#Interleaved_style

  List information: https://www.orgmode.org/

* Reply using the --to, --cc, and --in-reply-to
  switches of git-send-email(1):

  git send-email \
    --in-reply-to=87ee6na72h.fsf@yandex.com \
    --to=m43cap@yandex.com \
    --cc=emacs-orgmode@gnu.org \
    --cc=m.eliachevitch@posteo.de \
    /path/to/YOUR_REPLY

  https://kernel.org/pub/software/scm/git/docs/git-send-email.html

* If your mail client supports setting the In-Reply-To header
  via mailto: links, try the mailto: link
Be sure your reply has a Subject: header at the top and a blank line before the message body.
Code repositories for project(s) associated with this public inbox

	https://git.savannah.gnu.org/cgit/emacs/org-mode.git

This is a public inbox, see mirroring instructions
for how to clone and mirror all data and code used for this inbox;
as well as URLs for read-only IMAP folder(s) and NNTP newsgroup(s).