emacs-orgmode@gnu.org archives
 help / color / mirror / code / Atom feed
From: Ihor Radchenko <yantar92@gmail.com>
To: Aaron Rea <area@alumni.nd.edu>
Cc: "bzg@gnu.org" <bzg@gnu.org>, "Shibu N.V" <nvshibuse@gmail.com>,
	"emacs-orgmode@gnu.org" <emacs-orgmode@gnu.org>,
	"palakmathur@gmail.com" <palakmathur@gmail.com>
Subject: Re: Bug: Failed to render org file during first load on buffer emacs 27.1 windows binaries [9.3 (release_9.3 @ c:/ProgramFilesh/emacs-27.1-x86_64/share/emacs/27.1/lisp/org/)]
Date: Sat, 22 May 2021 21:33:48 +0800	[thread overview]
Message-ID: <878s46q4eb.fsf@localhost> (raw)
In-Reply-To: <CAKPXLbv5aCxruifhzbkZJxvL-qfScKV2SUjMV45WB9MvZFW_-w@mail.gmail.com>

Aaron Rea <area@alumni.nd.edu> writes:
> As for the org version, I hit this issue even when running it out of the
> box.

I recall exactly same issue reported some time ago on Reddit. It appears
to be very rare and hard to debug from our side.

> Is there perhaps a different set of windows binaries I should be
> using?

I believe that you should have no problem if you use Linux subsystem and
install Linux version of Emacs there.

> Or is there a way to run a stack trace on the entire emacs session?
> It's not running into any actual error so debug isn't yielding anything.

If you are willing to debug it, I suggest running
1. M-x debug-on-entry <RET> org-mode <RET>
2. Opening the file (first time)
3. Stepping through debugger to figure out what part of the org-mode
   startup is triggering the problem. See 19.1.8 Debugger Commands
   section of the Emacs manual for guide how to use the debugger.

Hope it helps.

Best,
Ihor


  reply	other threads:[~2021-05-22 13:29 UTC|newest]

Thread overview: 14+ messages / expand[flat|nested]  mbox.gz  Atom feed  top
2021-05-21  5:30 Aaron
2021-05-21 12:35 ` Ihor Radchenko
2021-05-21 14:34 ` Jeremie Juste
2021-05-21 15:08 ` Shibu N.V
2021-05-21 18:54   ` Aaron Rea
2021-05-22 13:33     ` Ihor Radchenko [this message]
2021-06-01  5:27       ` Aaron Rea
  -- strict thread matches above, loose matches on Subject: below --
2020-09-17  7:56 Shibu N.V
2020-09-18  3:56 ` Ihor Radchenko
2020-09-18  4:38   ` Shibu N.V
2020-09-18  6:27     ` Ihor Radchenko
2020-09-18 11:26       ` Shibu N.V
2020-09-23  7:28         ` Bastien
2020-09-23 12:42           ` Palak Mathur

Reply instructions:

You may reply publicly to this message via plain-text email
using any one of the following methods:

* Save the following mbox file, import it into your mail client,
  and reply-to-all from there: mbox

  Avoid top-posting and favor interleaved quoting:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Posting_style#Interleaved_style

  List information: https://www.orgmode.org/

* Reply using the --to, --cc, and --in-reply-to
  switches of git-send-email(1):

  git send-email \
    --in-reply-to=878s46q4eb.fsf@localhost \
    --to=yantar92@gmail.com \
    --cc=area@alumni.nd.edu \
    --cc=bzg@gnu.org \
    --cc=emacs-orgmode@gnu.org \
    --cc=nvshibuse@gmail.com \
    --cc=palakmathur@gmail.com \
    --subject='Re: Bug: Failed to render org file during first load on buffer emacs 27.1 windows binaries [9.3 (release_9.3 @ c:/ProgramFilesh/emacs-27.1-x86_64/share/emacs/27.1/lisp/org/)]' \
    /path/to/YOUR_REPLY

  https://kernel.org/pub/software/scm/git/docs/git-send-email.html

* If your mail client supports setting the In-Reply-To header
  via mailto: links, try the mailto: link

Code repositories for project(s) associated with this inbox:

	https://git.savannah.gnu.org/cgit/emacs/org-mode.git

This is a public inbox, see mirroring instructions
for how to clone and mirror all data and code used for this inbox;
as well as URLs for read-only IMAP folder(s) and NNTP newsgroup(s).