emacs-orgmode@gnu.org archives
 help / color / mirror / code / Atom feed
* Bug: LaTeX fragments export to invalid XHTML
@ 2010-11-23 14:45 Uriel Avalos
  0 siblings, 0 replies; only message in thread
From: Uriel Avalos @ 2010-11-23 14:45 UTC (permalink / raw)
  To: emacs-orgmode

This is the sample file:

  * Hello world
  \begin{align*}
  x&=\frac{-b^2\pm\sqrt{b^2-4ac}}{2a}
  \end{align*}

When you validate the resulting HTML file at the w3c site
(http://validator.w3.org/check), it fails the check.

If you recall, when org-export-with-latex-fragments is set to dvipng,
it produces PNG images with the ALT attribute equal to the
corresponding LaTeX equation. In this case, the resulting IMG tag
is:

<img src="<filenameofPNG>"
alt="\begin{align*}x&=\frac{-b^2\pm\sqrt{b^2-4ac}}{2a}\end{align*}"/>

Apparently, you can't have unescaped & (ampersands) in an ALT tag.
Thus, the resulting HTML file fails to validate.

^ permalink raw reply	[flat|nested] only message in thread

only message in thread, other threads:[~2010-11-23 14:45 UTC | newest]

Thread overview: (only message) (download: mbox.gz / follow: Atom feed)
-- links below jump to the message on this page --
2010-11-23 14:45 Bug: LaTeX fragments export to invalid XHTML Uriel Avalos

Code repositories for project(s) associated with this inbox:

	https://git.savannah.gnu.org/cgit/emacs/org-mode.git

This is a public inbox, see mirroring instructions
for how to clone and mirror all data and code used for this inbox;
as well as URLs for read-only IMAP folder(s) and NNTP newsgroup(s).